PID’ın açılımı, Potansiyel Kaynaklı Bozulma’dır. Bu problem, pano ile topraklama arasında gerilim farkı oluştuğunda görülür. Yani panelde bulunan yarı iletken malzeme ile panel camı veya çevresi arasında gerilim farkı oluşur ve cam üzerinde pozitif yük birikimi ortaya çıkar. Bunun sonucunda da güneş panelinin performansı ve ömrü azalır. Sunmate panellerin bozulmaya neden olan indüklenen güce karşı direnci kanıtlandı.
Güneş enerjisi panellerinin performansında etkili olan etkenlerden biri de kullanılan cam teknolojisidir. Güneş panelinde kullanılan camlar yüksek geçirgenliğe sahip, düşük demirli ve temperli buzlu camlardan oluşmalıdır. Bu tür camlar, güneş enerjisi sistemlerinin performansına maksimum etki yapar. Sunmate panellerimizdeki cam teknolojisi ile enerji paneller üzerinde yoğunlaşarak yüksek verimlilik sağlanır.
Güneş panelinin verimliliği, 1 m2 alanda üretilen güç ile belirlenir. Örnek olarak %15 verimlilikteki 1 m2 hücre alanındaki panel, 1000 W/m2 güneş ışığını dik aldığında 150 W/h elektrik üretmektedir. Panelin verimliliğinde kullanılan hücre tipi, hücre tasarımı, kalitesi ve cam da etkilidir. Sunmate panellerde kullanılan perc hücre teknolojisi ile düşük ışınım başta olmak üzere %10-%30 arası yüksek verim elde edilmektedir. Panellerimiz, doluya karşı yüksek direnç (83 km/s) de sağlamaktadır.
Güneş panelleri değişken ve sert hava koşullarına maruz kalırlar. Bu nedenle paneller tasarlanırken yağmurlu, bulutlu, dolu yağışlı, yıldırımlı, güneşli ve karlı hava şartları göz önünde bulundurulmalıdır. Sunmate paneller bütün hava koşullarına uygun olarak tasarlanıp test edilmiş, maksimum düzeyde enerji üretimi ile donatılmıştır. Ürünlerimizdeki perc hücreli panel yapısı sayesinde kapalı havalarda bile enerji üretimi mümkündür.